תוספות בנייה בבית פרטי או בבניין מגורים מתייחסות לסגירת מרפסת, תוספת בנייה על הגג (חדר מגורים, חדר שירות או מחסן), תוספת ממ"דים, או בניית חדר נוסף בצמוד לבית פרטי. אך לפני שמתחילים לבנות, להרוס או לשפץ כדאי לדעת כי תוספות בנייה למיניהן מחייבות אתכם בהוצאת אישורים מתאימים ובנייה בהתאם לתקנים שנחקקו.
חברת אבא שיפוצים מציגה בפניכם מה שחשוב וצריך לדעת על תוספות בנייה. נתחיל מהעובדה שלא כל מבנה זכאי אוטומטית לתוספת בנייה, למעט המקרים הבאים:
- ניצול חלקי של זכויות הבנייה בנכס
הוועדה המקומית לתכנון ובנייה היא זו המאשרת את בניית הבית או הבניין. אם הקבלן או הרוכש לא ניצלו את מלוא השטח במהלך הבנייה, תוכלו להגיש בקשה לתוספת בנייה. - הוספת שטח שירות
שטח שירות הוא מרתף (מוגבל לגובה של 2.5 מטר), מחסן או חנייה, חדר כביסה או אשפה וכיו"ב.
אם לא קיימים השטחים האלה, ניתן לבקש עבורם תוספת בנייה. - בניית ממ"ד (מרחב מוגן דירתי)
מלחמת המפרץ זירזה את אישור התקנה לבניית ממ"ד תחת ההגדרה של שטח שירות. כך יכלו בעלי נכסים רבים לבנות ממ"ד פרטי, אפילו ששטח החדר אינו מחושב באחוזי הבנייה של הדירה או הבית. - תוכניות בניין עיר מעודכנות
מדי כמה שנים מתעדכנת תב"ע (תוכנית בניין עיר) המעניקה זכויות לתוספות בנייה באזורים שונים בעיר.
מה צריך לדעת לפני שמתחילים?
אם ברצונכם לבצע תוספות בנייה בבניין משותף דוגמת בנייה על הגג או הפיכת חלק מהגינה לחניה פרטית – עליכם לקבל את הסכמתם של כל דיירי הבניין. חוק זה מחייב אתכם מאחר שהגג, כמו גם הגינה או החניה, נחשבים לרכוש משותף. בנייה ללא קבלת הסכמה מפורשת היא עבירה על החוק.
במקרים של פרויקט תמ"א 38 במסגרתו נבנים ממ"דים ומתווספות קומות, נדרשת הסכמה של 75% מכלל בעלי הדירות בבניין. בכל מקרה, הפרוצדורה אורכת זמן ומומלץ לעשות זאת בליווי משפטי של עורך דין המומחה לענייני נדל"ן. בשורה התחתונה, אתם מקבלים בעלות משתלמת מאוד בית משודרג ומרווח המתאים לצרכים שלכם וכמובן – מעלים את ערך הנכס.
התחלת עבודות הבנייה מותנית בהוצאת והסדרת כל האישורים הדרושים אל מול הרשויות. כמובן שמומלץ לשכור לצורך העבודה קבלן מורשה לעבודות בנייה ושיפוצים. חברת אבא שיפוצים מציעה ניסיון עשיר ומוכח של עשרות שנים בתוספות בנייה והרחבת מבנים – הכל בהתאם להגשת תוכניות אדריכליות וביצוע עבודות בהתאם לתקנים הדרושים.