התקשרו ואנחנו בדרך אליכם 1800-288-288✆
אף אחד לא מתכנן לרכוש דירה מקבלן גרוע. ובכל זאת, בעלי דירות מוצאים לא פעם ליקויים שונים בדירה החדשה שרכשו – החל מאריחי רצפה שבורים, דרך בעיות בלחץ המים במטבח ועד kדליפה בשירותים. ישנם קבלנים שאינם ממהרים לתקן ומושכים את הזמן.
במקרים אלה יש המחליטים, למען בריאותם הנפשית והפיזית, להיפרד לשלום מהקבלן המאכזב ולהזמין שיפוצניק שיתקן את הליקויים. אבל לפעמים מדובר במקרים קיצוניים של ליקויי בנייה, שממש מסכנים חיי אדם, ומעידים על תקלות חמורות הדורשות טיפול מעמיק יותר. הנה כמה דוגמאות מליקויי בנייה חמורים שאירעו בישראל.
אריחים נופלים ומתנפצים ברחוב
בנובמבר 2011 פורסמה באתר חדשות 2 כתבה על תופעה מסוכנת: אריחי קרמיקה המתנתקים ונופלים מטה על מכוניות, עוברים ושבים ברחוב או על הגינה שמתחת למבנה. תופעה זו של התנתקות אריחים נוצרת כתוצאה משימוש בדבקים לא תקניים.
מתברר שכל נושא התקינה בתחום החיפוי באריחים אינו סגור. בהתאחדות הקבלנים מנסים להילחם בתופעה באמצעות תקינה מתאימה. חוסר התקינה מאפשר לכניסת ספקים המייבאים מוצרים שאינם מתאימים לתנאי האקלים בארץ. באחד המקרים פנו הדיירים לבית המשפט, בטענה כי נפילת האריחים היא באחריות הקבלן.
לבסוף הם הצליחו להגיע לפשרה שבמסגרתה הוא תיקן את חיפוי הקירות.
מרפסות קורסות בבניין חדש בחדרה
באפריל 2013 פורסמה כתבה ב-ynet שדיווחה על מרפסות שקרסו בבניין חדש בחדרה. למרבה המזל, הבניין היה מאוכלס באותו זמן בשתי משפחות בלבד ובכך נמנע אסון כבד. הן פונו מיד מדירותיהן ואכלוס המבנה התעכב. החברה הקבלנית האשימה במחדל את הקבלן המבצע והבטיחה לסייע לדיירים במידת האפשר. ראוי לציין שהבניין קיבל את כל האישורים הנדרשים באשר ליציבות המבנה, איכות החומרים וחוזקם. ולמרות זאת, המרפסות קרסו והבניין הוכרז כמסוכן.
התנפצות משטחי זכוכית במעקה המרפסת
ביולי 2015 פורסמה באתר אשדוד נט כתבה על נפילות מסוכנות של משטחי זכוכית בשמונה מרפסות במגדל מגורים באשדוד. הדיירים סיפרו שהזכוכית המותקנת במעקה המרפסת התנפצה מעצמה וסיכנה את כל מי שעובר תחתיה. עוד עלה מטענות הדיירים כי הקבלן לא התייחס לתלונות, התנער מאחריות והפנה את הדיירים לחברה שבנתה את המרפסות.
מה לעשות אם הקבלן מתחמק מתיקון ליקויי הבניה?
אם הקבלן לא נחלץ לתקן את ליקויי הבנייה שגיליתם בדירה החדשה שלכם, תוכלו לבצע תיקון עצמאי, שלאחריו תגישו תביעת פיצויים נגד הקבלן. אבל לפני כן עליכם לנקוט בצעדים הבאים:
לתעד את הליקויים.
לבקש חוות דעת ממומחה או מקבלן אחר.
להודיע באופן רשמי לקבלן שאתם עומדים לבצע את התיקון בעצמכם.
כשאתם מחליטים לתבוע את הקבלן בבית המשפט ולא לתקן בעצמכם, קחו בחשבון שהדיונים עלולים להימשך כשנה וחצי, ולא בטוח שתוכלו בפרק הזמן הזה להתגורר בבית עם ליקויי בנייה. יש לקוות שלא ירחק היום והמדינה תערוך שינויים בתקנות, אשר יקבעו הליך דיון מזורז שיחסוך מהדיירים סבל ותסכול.